Puumiesten Syystapahtuma Turun Ruissalossa 1.-2.10.2022

Arvoisat Puumiehet ry:n jäsenet!

Tervetuloa Puumiesten syystapahtumaan ja Puumiestaidon SM-kilpailuun Turun Ruissaloon 1.–2.10.2022. Syystapahtuman tukikohtana on Ruissalo Spa & Hotel ja ympäristönä saaren kaunis luonto.

OHJELMA

Lauantai 1.10.
9.00-11-00      Jälki-ilmoittautuminen puumiestaidon SM-kilpailuun
11.00                 Alueyhdistysedustajien kokous
12.00                 Lounas
13.00                 Syystapahtuman avaus ja kisainfo
14.00                 Puumiestaidon SM-kilpailu alkaa
                            Sauna ja kylpylä
19.00                 Syystapahtuman iltajuhla
                           * Lounais-Suomen Puumiesten tervehdys
                           * Puumiesten Rouvien 70 vuotisjuhla
                           * Puumiesillallinen
                           * Puumiestaidon SM-kilpailujen palkintojen jako

Sunnuntai 2.10.
                           Aamiainen
9.00                  Henkilöstövalintaryhmän kokous
9.30                  Puumiesten Rouvien yhdistyksen 70-vuotisjuhlakokous
                           Vierailukohde
10.00                Puumiehet ry:n kehittämiskokous
12.00                Lounas
                           Kotimatkalle

MAJOITTUMINEN
1 hh huone 109 €, 2 hh huone 119 € ja 2 hh Superiorhuone 134 €.

ATERIAPAKETIT
Hotellissa majoittuville (la-su) 119 €. Hinta sisältää lounaat (la-su), illallisen, aamiaisen (su) sekä kylpylän ja kuntosalin käytön. Päiväkävijöille (la) 99 €, johon sisältyy lounas ja päivällinen. Kylpylän ja kuntosalin käyttö päiväkävijöille maksaa 12 €.

VARAUKSET
Huonevaraukset on tehtävä 7.9.2022 mennessä Ruissalo Spa&Hotel -verkkopalvelun kautta, https://ruissalospa.fi/ >> TEE VARAUS, josta valitaan kohta HUONE. Sitten valitaan varauksen ajankohta (esim. 1.-2.10.) ja laitetaan varaus-koodiksi ALLPUUMIEHET. Jos varauksen kanssa tulee ongelmia, Sunborn myyntipalvelu auttaa puh. 02 44 55 100.

Ilmoittautumiset Puumiestaidon SM-kilpailuun ja ateriapakettivaraukset tehdään koostetusti alueyhdistyksittäin sähköpostilla ari.v.nieminen@pp.inet.fi 7.9.2022 mennessä. Kilpailijoista on ilmoittava sarja, nimi ja syntymävuosi. Lisäksi tarvitaan tieto kaikkien alueyhdistyksen osallistujien tilaamasta ateriapaketista.

Hotellihuoneet ja ateriapaketit maksetaan hotellin vastaanottoon. Maksutapana käteinen, pankki- tai luottokortti. Laskutuksesta tulee sopia etukäteen myyntipalvelun kanssa, laskutuslisä on 10 € / lasku.

Puumiestaidon SM-kilpailun osallistumismaksu on 20 €, joka maksetaan 7.9.2022 mennessä Lounais-Suomen Puumiesten tilille
FI27 4711 1020 0080 90. Maksun viestikenttään laitetaan alueyhdistyksen nimi. Jälki-ilmoittautuminen on 30 €.

PUUMIESTAIDON SM-KILPAILU

Puumiestaidoissa kilpaillaan Puumiehet ry:n hyväksymien sääntöjen mukaisesti, ja osallistujat kilpailevat omalla vastuulla. Sarjat ovat:

Naisten kilpasarja (NK)
Miesten kilpasarja (MK)
Naisten tehtäväsarja (NT)
Miesten tehtäväsarja (MT)
Veteraanisarja (VS)
Nuorten tehtäväsarja (NuT)
Joukkuekilpailu

TIEDUSTELUT

Ari Nieminen (ari.v.nieminen@pp.inet.fi), Lounais-Suomen Puumiehet.

TERVETULOA!

Ari Koskinen, syystapahtuman johtaja
Ari Nieminen, kisapäällikkö
Matti Riitamaa, ratamestari

Lounais-Suomen Puumiehet ry
Puumiehet ry

Puumiesten syystapahtuma Ruissalossa
Ruissalossa tuntee ensikosketuksen merensaaristoon ja kohtaa mahtavat tammimetsät, karut rantakalliot ja ainutlaa-tuisen kasvillisuuden sekä saaren historian. Maankuulun saaresta ovat tehneet pitsihuvilat, Kansanpuisto ja Kasvitie-teellinen puutarha sekä Ruisrock, jossa varmaan moni puumieskin on nuoruuden kokemuksia hankkinut.

Ensimmäisen loistokautensa Ruissalo koki, kun Juhana Herttua tuli Turun linnan isännäksi 1556. Ruissalosta muodos-tettiin tuolloin Suomen herttuan metsästyspuisto. Ruissalon loistoa on jatkanut rakennettu kulttuuriympäristö, joka on muodostunut kartanosta, vanhoista torpista sekä 1800-luvun puolivälistä alkaen rakennetuista kesähuviloista, jotka edustivat sen ajan porvarillista elämäntapaa. Turun kaupunki sai Ruissalon hallintaansa 1845 ja vuonna 1846 sinne varattiin myös kaiken kansan virkistysalue, josta muodostui nykyinen Kansanpuisto. Nykyään huvilat edustavat monipuolisesti eri-ikäistä huvila-arkkitehtuuria ja Kansanpuisto merkittävää osaa Turun kansallista kaupunkipuistoa.

Seuraava Ruissalon loistokausi on edessä tulevana syksynä, kun Puumiehet kokoontuvat sinne Syystapahtumaan. Kyllähän paikkaan on tutustuttu aiemminkin puumiestaidoista kisaillessa mutta nyt myös koko syystapahtuma järjes-tetään Ruissalossa. Yhdessä teemme siitä ikimuistettavan.