Puumiesten Syystapahtuma Turun Ruissalossa 1.-2.10.2022

Arvoisat Puumiehet ry:n jäsenet!

Tervetuloa Puumiesten syystapahtumaan ja Puumiestaidon SM-kilpailuun Turun Ruissaloon 1.–2.10.2022. Syystapahtuman tukikohtana on Ruissalo Spa & Hotel ja ympäristönä saaren lumoava luonto. Ruissalossa tuntee ensikosketuksen merensaaristoon ja kohtaa mahtavat tammimetsät, karut rantakalliot ja ainutlaatuisen kasvillisuuden sekä saaren historian. Maankuulun saaresta ovat tehneet pitsihuvilat, Kansanpuisto ja Kasvitieteellinen puutarha sekä Ruisrock, jossa varmaan moni puumieskin on nuoruuden kokemuksia hankkinut.

Ensimmäisen loistokautensa Ruissalo koki, kun Juhana Herttua tuli Turun linnan isännäksi 1556. Ruissalosta muodostettiin tuolloin Suomen herttuan metsästyspuisto. Ruissalon loistoa on jatkanut rakennettu kulttuuriympäristö, joka on muodostunut kartanosta, vanhoista torpista sekä 1800-luvun puolivälistä alkaen rakennetuista kesähuviloista, jotka edustivat sen ajan porvarillista elämäntapaa. Turun kaupunki sai Ruissalon hallintaansa 1845 ja vuonna 1846 sinne varattiin myös kaiken kansan virkistysalue, josta muodostui nykyinen Kansanpuisto. Nykyään huvilat edustavat monipuolisesti eri-ikäistä huvila-arkkitehtuuria ja Kansanpuisto merkittävää osaa Turun kansallista kaupunkipuistoa. Ruissalossa sijaitsevan Villa Kuuvan tarinaa on kerrottu myös Puumies -lehden numerossa 6/2021. Ruissalon tarinaan voit tutustua myös https://www.ruissaloinfo.fi/historia/ sivustolla.

Seuraava Ruissalon loistokausi on edessä tulevana syksynä, kun Puumiehet kokoontuvat sinne Syystapahtumaan. Kyllähän paikkaan on tutustuttu aiemminkin puumiestaidoista kisaillessa mutta nyt myös koko syystapahtuma järjestetään Ruissalossa. Yhdessä teemme siitä ikimuistettavan.

ALUSTAVA OHJELMA

Lauantai 1.10.
11.00                 Alueyhdistysedustajien kokous
12.00                 Lounas
13.00                 Syystapahtuman avaus ja kisainfo
14.00                 Puumiestaidon SM-kilpailu alkaa
                            Sauna ja kylpylä
19.00                 Puumiesillallinen

Sunnuntai 2.10.
9.00                  Henkilöstövalintaryhmän kokous
9.30                   Puumiesten Rouvien yhdistyksen vuosikokous
                           Puumiesten Rouvien vierailukohde
10.00                Puumiehet ry:n kehittämiskokous
12.00                Lounas

SYYSTAPAHTUMAN VARAUKSET JA HINNAT

Syystapahtuman ateriapakettien ja majoitushinnat sekä varauskäytäntö vahvistetaan myöhemmin. Nyt on kuitenkin hyvä huomioida, että varaukset täytyy tehdä elokuun puolella hotellin varauskäytännöistä johtuen. Tästä tiedotetaan, kun aikataulu ja varauskäytäntö saadaan hotellin kanssa vahvistettua.

PUUMIESTAIDON SM-KILPAILU

Puumiestaidoissa kilpaillaan Puumiehet ry:n hyväksymien sääntöjen mukaisesti. Sarjat ovat:

Naisten kilpasarja (NK)
Miesten kilpasarja (MK)
Naisten tehtäväsarja (NT)
Miesten tehtäväsarja (MT)
Veteraanisarja (VS)
Nuorten tehtäväsarja (NuT)
Joukkuekilpailu

TIEDUSTELUT

Ari Nieminen (ari.v.nieminen@pp.inet.fi), Lounais-Suomen Puumiehet.

TERVETULOA!

Ari Koskinen, syystapahtuman johtaja
Ari Nieminen, kisapäällikkö
Matti Riitamaa, ratamestari

Lounais-Suomen Puumiehet ry

Puumiehet ry