Metsäyhdistyksen hopeinen ansiomerkki Ritva Varikselle

11/2015

Suomen Metsäyhdistyksen hallitus päätti jakaa tänä vuonna neljä hopeista ansiomerkkiä ja yhden ansioplaketin. Puumiesten Liiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja päätoimittaja Ritva Varis oli yksi neljästä hopeisen ansiomerkin saajasta.

Muut ansiomerkin saajat olivat kuvanveistäjä Urpo Kärri, Luonnonvarakeskuksen valokuvaaja Erkki Oksanen sekä lastentarhanopettaja ja ympäristökasvattaja Mari Parikka-Nihti. Lisäksi myönnettiin ansioplaketti, jonka sai Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas. Tunnustukset jaettiin Metsäpäivien avajaisissa 5.11.2015.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on työskennellyt pitkäaikaisesti ja ansiokkaasti Suomen Metsäyhdistyksen ja sen tarkoitusperien hyväksi. Ritva Variksen ansioista sanottiin seuraavaa:
Puumiesten Liiton toiminnanjohtaja Ritva Varis on ollut Puumies-lehden päätoimittaja vuodesta 1987. Työssään hän on määrätietoisesti nostanut esille myös metsänhoitoon liittyviä asioita. Varis on toiminut useissa metsä- ja puualan koulutustoimikunnissa, ja nostanut esiin huolen alan koulutuksen supistumisesta. Hän on myös ansioitunut tietokirjailija, joka on toimittanut useita metsä- ja puualan yhdistysten historiikkeja. Variksen kynästä on lähtenyt myös useita metsäaiheisia näytelmäkäsikirjoituksia.

http://www.smy.fi/artikkeli/suomen-metsayhdistyksen-huomionosoitukset-metsapaivilla-2015/