Lahden Seudun Puumiehet

Puheenjohtaja

Ari Behm

puh. 040 553 4202
ari.behm(at)gmail.com

Sihteeri

Pekka Ulvas

puh. 040 553 4290
pekka.ulvas(at)outlook.com

Lahden Seudun Puumiehet on Puumiehet ry:n suurin alueyhdistys. Yhdistyksemme jäsenmäärä on tällä hetkellä 250 ja se kasvaa koko ajan. Yhdistyksemme jäsenet ovat lähinnä Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella toimivien puutuoteteollisuusyritysten omistajia, johtajia, päälliköitä, asiantuntijoita, kone- ja materiaalitoimittajien edustajia sekä puutekniikan insinööriopiskelijoita ja opettajia Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahden Seudun Puumiehet ry järjestää jäsenilleen mm. koulutusta, seminaareja, teollisuusretkiä, teatteriretkiä, ulkomaan matkoja, puumiesurheilua sekä muuta virkistystoimintaa. Teemme myös yhteistyötä alan yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Tervetuloa mukaan Lahden Seudun Puumiesten tapahtumiin!

Yhdistyksen toiminta vuonna 2022

Korovirus aiheutti yhdistyksemme toiminnalle rajoituksia ja kaikki vuoden 2022 keväälle suunnitellut omat tapahtumat jouduttiin perumaan tai siirtämään kuten myös suurin osa Puumiehet ry:n valtakunnallisista tapahtumista.

Jokavuotista ulkomaan matkaakaan emme ole päässeet nyt kolmena keväänä järjestämämään koronatilanteen takia. Ulkomaan matkailua ei aiota kuitenkaan unohtaa nyt olleista vaikeuksista huolimatta ja uutta matkaa toivottavasti päästään suunnitelemaan keväälle 2023.

Vuosikokous pidettiin 20.4. Teams-kokouksena. Kokouksessa valitiin yhdistykselle uusi hallitus.  Lahden Seudun Puumiehet ry ja Puumiehet ry järjestivät Puusepänteollisuuspäivän Holiday Club Vierumäellä 6.9.. Tilaisuus onnistui palautteen mukaan hyvin sekä osallistujien että kumppaneiden mielestä.

Järjestimme teatteriretken Helsinkiin 19. – 20.11.2022. Kävimme katsomassa Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilassa näytelmän Vaarallisia suhteita esitykseen. Yövyimme Scandic Pasila hotellissa. Teatterimatkalle osallistui 27 henkeä. Teimme tehdasvierailun Lahden Puurakentajille 15.11. Mukana oli 9 yhdistyksen jäsentä.

MATKA LIETTUAAN   24. – 27. 4. 2024

Teemme kevään opintomatkan Liettuaan. Keskiviikkona lennämme Vilnaan, josta jatkamme bussilla Kaunasiin. Lounastamme matkalla Trakaissa. Torstaina vierailemme IKEA industry Kazlu Rudan huonekalu- ja lastulevytehtaalla ja UAB Jures Medisin liimapalkkitehtaalla. Perjantaina vierailemme UAB Peikko Liettuan tehtaalla ja UAB Emideiran puutuotetehtaalla. Illalla menemme yhteiselle Puumiesillalliselle ravintola Lokysiin. Lauantaina on omatoimista tutustumista Vilnaan. Iltapäivälle matkustamme taas bussilla Vilnaan ja lennämme Helsinkiin.

Matkan hinta on 690 euroa / henkilö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneessa hinta on 840 euroa.

Ilmoittautumiset 23.01.2024 mennessä. pekka.ulvas@outlook.com Pekka Ulvas 0405534290

VUOSIKOKOUS 11.4.2024

Lahden Seudun Puumiehet ry:n vuosikokous järjestettiin torstaina 14.4.2024 klo 17.00 Dovia Oy:llä.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät vuosikokousasiat. Tilaisuuden alussa oli yrityksen esittely ja kahvitarjoilu. Kokouksessa valitiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2024 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Juha Korhola, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela, Antti Teivonen ja opiskelijoiden edustajana Ville Hämäläinen LAB ammattikorkeakoulusta. Kokoukseen osallistuu 20 henkilöä.

Teollisuusretleily Valon Koneelle ja Tytyrin kaivokseen Lohjalla 17.5.2024

Teimme tämän kevään teollisuusretkeilyn Lohjalle. Päivä alkoi lounaalla Valon Koneella, josta jatkoimme Tytyrin kaivokseen ja sen jälkeen palasimme takaisin Valon Koneelle. Siellä oli ensin yrityksen esittely ja sitten tehdaskierros. Mukava vierailu päättyi saunaan ja virvoikkeiden nauttimiseen saunakabinetissa.

Matkalla oli mukana 13 henkeä.

 

 

Yhdistyksen toimintaa vuonna 2023

MATKA SAKSAAN BADEN-WϋRTTEMBERGIIN ja RANSKAN STRASBOURGIIN 19. – 23. 4. 2023

Teimme opintomatkan Sakaan ja Ranskaan huhtikuussa. Torstaina ja perjantaina vierailimme mm. EU-parlamentissä Strassbourgissa, Linckillä ja perinteisellä öljypuristamolla Oberkirchissä ja Porsche-museossa Stuttagartissa. Lauantaina kävimme Mersedes Benzin museossa Stuttgartissa ja sen jälkeen oli myös aikaa kierrellä kaupungilla. Sunnuntaina oli paluumatka Suomeen. Matkalla oli mukana 23 henkeä.

Vuosikokous 27.7.2023

Vuosikokous pidettiin 27.4. Matkakeidas Vierumäellä. Kokouksessa valitiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2022 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Juha Korhola, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela ja Antti Teivonen. Kokoukseen osallistuu 15 henkilöä.

Teollisuusretkeily Kanta-Hämeeseen 26.5.2023

Teimme tämän kevään teollisuusretkeilyn Metsä Fibren Rengon sahalle Hämeenlinnaan ja Würthin pääkonttoriin ja logistiikkakeskukseen Riihimäellä. Matkalla oli mukana 13 henkeä.

Puumiestaitojen harjoittelupäivä 16.9.2024

Tämän vuoden puumiestaitoharjoittelun teimme16.9. Kirkasojan maastossa Kärkölässä. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen ja rata hyvin suunniteltu. Tehtävien jälkeen kävimme lounaalla Ravintola Järvelässä. Mukana meitä puumiehiä oli paikalla 13 henkeä.

Teatterimatka Hämeenlinnaan 18. – 19.11.2023

Teimme tämän vuotisen teatterimatkan Hämeenlinnaan, jossa näimme Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka näytelmän. Teatterin väliajalla oli kahvit ja pikkusuolaista. Teatteriesityksen jälkeen suuntasimme Sokos Hotelli Vaakunaan, jossa yövyimme. Illalla klo 19 meillä oli puumiesillallinen hotellin ravintolassa. Mukana retkellä oli 22 henkeä.