Lahden Seudun Puumiehet

Puheenjohtaja

Ari Behm

puh. 040 553 4202
ari.behm(at)gmail.com

Sihteeri

Pekka Ulvas

puh. 040 553 4290
pekka.ulvas(at)outlook.com

Lahden Seudun Puumiehet on Puumiehet ry:n suurin alueyhdistys. Yhdistyksemme jäsenmäärä on tällä hetkellä 235 ja se kasvaa koko ajan. Yhdistyksemme jäsenet ovat lähinnä Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella toimivien puutuoteteollisuusyritysten omistajia, johtajia, päälliköitä, asiantuntijoita, kone- ja materiaalitoimittajien edustajia sekä puutekniikan insinööriopiskelijoita ja opettajia Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahden Seudun Puumiehet ry järjestää jäsenilleen mm. koulutusta, seminaareja, teollisuusretkiä, teatteriretkiä, ulkomaan matkoja, puumiesurheilua sekä muuta virkistystoimintaa. Teemme myös yhteistyötä alan yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Tervetuloa mukaan Lahden Seudun Puumiesten tapahtumiin!

Tässä tämän vuoden tapahtumia:

Vuosikokous 11.3.2019 Lahdessa

Vuosikokous pidettiin Lahdessa Lunawood Oy:lla osoiteessa Aleksanterinkatu 25 A, Lahti klo 18 alkaen. Vuosikokouksen aluksi joimme kahvit samalla kun Lunawood Oy:n operatiivinen johtaja Matti Lehmuskorpi ja business controller Ilkka Riihijävi  esittelivät yrityksen toimintaa.

Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2019 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Hannu Ilmivalta, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela ja Antti Teivonen.

Teollisuusretkeily perjantaina 26.4.2019 Hämeenlinna

Lahden Seudun Puumiesten tämän keväinen teollisuusretkeily suuntautui Hämeenlinnaan. Vierailimme SSAB Europe Oy:n tehtaalla. Sen jälkeen jatkoimme vierailulle Konecranes Finland Oy:n Hämeenlinnan tehtaalla, jossa meillä oli myös lounas. Retkeilylle osallistui 22 jäsentä.

Opintomatka Turkuun 15. – 17.5.2019

Valitettavasti joudumme perumaan tämän vuoden opintomatkan vähäisen osanottajamäärä vuoksi.

Puumiestaitojen harjoittelupäivä 14.9.2019

Puumiestaitojen harjoittelupäivän pidettiin 14.9. Kärkölässä. Päivän aikana kiersimme puumiestaitokilpailun 15 eri tehtävärastia. Harjoittelimme mm. pinta-alan ja etäisyyden arviointia, puun pituuden ja iän arviointia, sahatavaralaadun, vanerilaadun ja puulajin tunnistusta. Tähän leikkimieliseen kilpailuun osallistui 21 henkilöäa. Aloitimme päivän aamukahvilla ja sämpylällä sekä päätimme harjoittelupäivän keittolounaaseen.

Teatteriretki Helsinkiin 9.11.2019

Tämän syksyn teatteriretki suuntautuu Helsinkiin. Olemme varanneet Kansallisteatterista 30 paikkaa Jukka Puotila Shown esitykseen.  Väliajalla oli kahvitajoilu ja illalla Puumiesillallinen Radisson Blu Plazassa, jossa myös yövyimme.

Yritysvierailu Lem-Lemille 14.11.2019

Tämän syksyn yritysvierailu tehtiin tiistaina 14.11.2019 Lem-Kem Oy:lle. Lem-Kem Oy on suomalainen perheyritys, joka palvelee yli 23.000 asiakasta valaistuksen, aurinkoenergian, kiinteistöhoidon ja teollisuuden kunnossapidon tuotteilla. Vierailulle osallistui 10 henkeä.

Puusepänteollisuuspäivä 4.2.2020 Vierumäellä

Lahden Seudun Puumiehet ry ja Puumiehet ry järjestävät Puusepänteollisuuspäivän 2020 Vierumäki Resort hotellissa Vierumäellä 4.2.2020. Kontaktipäivän aikana osallistut kuuteen työpajaan ja tapaat johtavia kone-, materiaali- ja ohjelmistotoimittajia sekä työpajoissa että ständeillä. Tilaisuuden teemana on kilpailukyky ja tuottavuus. Työpajoissa kuullaan teknologian viimeisimmät kehitysaskeleet. Tilaisuus on tarkoitettu puusepänteollisuusyritysten johdolle ja teknologia-asiantuntijoille.

MATKA SAKSAAN BADEN-WϋRTENBERGIIN ja RANSKAN STRASBOURGIIN 23. – 26. 4. 2020

Teemme kevään ulkomamatkan 23.-26.4.2020 Sakaan ja Ranskaan. Käymme tutustumassa Linckin tehtaaseen Oberhofissa, Euroopan parlamenttiin Strassbourgissa sekä Porchen tehtaaseen ja museoon ja Mersedes Benzin museoon Stuttgartissa. Matkalle mahtuu 25 henkeä