Lahden Seudun Puumiehet

Puheenjohtaja

Ari Behm

puh. 040 553 4202
ari.behm(at)gmail.com

Sihteeri

Pekka Ulvas

puh. 040 553 4290
pekka.ulvas(at)outlook.com

Lahden Seudun Puumiehet on Puumiehet ry:n suurin alueyhdistys. Yhdistyksemme jäsenmäärä on tällä hetkellä 240 ja se kasvaa koko ajan. Yhdistyksemme jäsenet ovat lähinnä Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella toimivien puutuoteteollisuusyritysten omistajia, johtajia, päälliköitä, asiantuntijoita, kone- ja materiaalitoimittajien edustajia sekä puutekniikan insinööriopiskelijoita ja opettajia Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahden Seudun Puumiehet ry järjestää jäsenilleen mm. koulutusta, seminaareja, teollisuusretkiä, teatteriretkiä, ulkomaan matkoja, puumiesurheilua sekä muuta virkistystoimintaa. Teemme myös yhteistyötä alan yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Tervetuloa mukaan Lahden Seudun Puumiesten tapahtumiin!

Tämän vuoden menneet tapahtumat:

Puusepänteollisuuspäivä 4.2.2020 Vierumäellä

Lahden Seudun Puumiehet ry ja Puumiehet ry järjestivät Puusepänteollisuuspäivän 2020 Vierumäki Resort hotellissa Vierumäellä 4.2.2020. Kontaktipäivän aikana osallistujat pääsivät osallistumaan kuuteen työpajaan ja tapaamaan johtavia kone-, materiaali- ja ohjelmistotoimittajia sekä työpajoissa että ständeillä. Tilaisuuden teemana oli kilpailukyky ja tuottavuus. Työpajoissa kuultiin teknologian viimeisimmät kehitysaskeleet. Tilaisuus oli tarkoitettu puusepänteollisuusyritysten johdolle ja teknologia-asiantuntijoille. Tilaisuus onnistui hyvin ja osallistujat olivat tapahtumaan tyytyväisiä. Tilaisuudessa oli yli 100 osallistujaa.

Vuosikokous 15.6.2020 Teams-kokouksena

Vuosikokous pidettiin Teams-kokouksena. Kokouksessa valitiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2020 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Hannu Ilmivalta, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela ja Antti Teivonen. Kokoukseen osallistuu 10 henkilöä.

Yhdistyksen toiminta 2020 – 2021

Korovirus on aiheuttanut yhdistyksemme toiminnalle rajoituksia ja kaikki tämän vuoden keväälle suunnitellut omat tapahtumat jouduttiin perumaan tai siirtämään kuten myös Puumiehet ry:n valtakunnalliset tapahtumat. Talvella helmikuun alussa järjestimme Vierumäellä puusepänteollisuuspäivän, jota korona ei vielä häirinnyt.

Huhtikuinen matka Saksaan siirrettiin lokakuun puoliväliin, mutta nyt sekin on jouduttu perumaan kokonaan koronan aiheuttamien vierailukieltojen, lentoaikataulujen muutosten ja matkustusrajoituksien takia.

Yhdistyksen hallitus on tehnyt päätöksen, että 2020 syyskaudella ei järjestetä omia tapahtumia.

Mikäli tilanne sallii, niin vuonna 2021 kevätkaudella järjestetään useimmiten syksyn ohjelmaan kuuluneet teatterimatka ja puumiestaitojen harjoittelupäivä. Tehdasvierailukin toivottavasti pystytään jo ensi keväänä järjestämään ja tietenkin myös vuosikokous.

Ulkomaan matkailuakaan ei aiota unohtaa nyt olleista vaikeuksista huolimatta ja uutta matkaa suunnitellaan syksylle 2021.

 

Vuosikokous 2021

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 25.05.2021 Teams-kokouksena, kokoukseen osallistui 13 henkilöä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen kokoukselle määräämät asiat ja hyväksyttiin yhdistyksen uudet säännöt.

 

Vuoden 2021 omat tapahtumat

Tämän vuoden tapahtumia ei ole voitu järjestää koronaepidemian takia.

Puumiestaitojen koulutuspäivä, teatterimatka ja yritysvierailu järjestetään syksyllä, mikäli koronatilanne sen sallii.