Lahden Seudun Puumiehet

Puheenjohtaja

Ari Behm

puh. 040 553 4202
ari.behm(at)gmail.com

Sihteeri

Pekka Ulvas

puh. 040 553 4290
pekka.ulvas(at)outlook.com

Lahden Seudun Puumiehet on Puumiehet ry:n suurin alueyhdistys. Yhdistyksemme jäsenmäärä on tällä hetkellä 240 ja se kasvaa koko ajan. Yhdistyksemme jäsenet ovat lähinnä Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella toimivien puutuoteteollisuusyritysten omistajia, johtajia, päälliköitä, asiantuntijoita, kone- ja materiaalitoimittajien edustajia sekä puutekniikan insinööriopiskelijoita ja opettajia Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahden Seudun Puumiehet ry järjestää jäsenilleen mm. koulutusta, seminaareja, teollisuusretkiä, teatteriretkiä, ulkomaan matkoja, puumiesurheilua sekä muuta virkistystoimintaa. Teemme myös yhteistyötä alan yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Tervetuloa mukaan Lahden Seudun Puumiesten tapahtumiin!

Tämän vuoden tapahtumat:

Puusepänteollisuuspäivä 4.2.2020 Vierumäellä

Lahden Seudun Puumiehet ry ja Puumiehet ry järjestivät Puusepänteollisuuspäivän 2020 Vierumäki Resort hotellissa Vierumäellä 4.2.2020. Kontaktipäivän aikana osallistujat pääsivät osallistumaan kuuteen työpajaan ja tapaamaan johtavia kone-, materiaali- ja ohjelmistotoimittajia sekä työpajoissa että ständeillä. Tilaisuuden teemana oli kilpailukyky ja tuottavuus. Työpajoissa kuultiin teknologian viimeisimmät kehitysaskeleet. Tilaisuus oli tarkoitettu puusepänteollisuusyritysten johdolle ja teknologia-asiantuntijoille. Tilaisuus onnistui hyvin ja osallistujat olivat tapahtumaan tyytyväisiä. Tilaisuudessa oli yli 100 osallistujaa.

Vuosikokous siirretään myöhempään ajankohtaan. Ilmoitamme ajankohdasta myöhemmin.

Vuosikokous siirretään myöhempään ajankohtaan koronavirusepidemian takia. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat.

Teollisuusretkeily Lahdessa siirretään syksyyn

Vierailemme ainakin Iskulla. Ilmoitamme asiasta tarkemmin kun koko päivän ohjelma varmistuu.

MATKA SAKSAAN BADEN-WϋRTENBERGIIN ja RANSKAN STRASBOURGIIN on siirretty 15.-18.10.2020

Kevään ulkomaanmatka Saksaan ja Ranskaan on koronavirusepidemian takia siirretty 15.-18.10.2020. Käymme tutustumassa Linckin tehtaaseen Oberhofissa, Euroopan parlamenttiin Strassbourgissa sekä Porchen tehtaaseen ja museoon ja Mersedes Benzin museoon Stuttgartissa. Matkalle osallistuu 25 henkeä. Matkaohjelmaan saattaa tulla vielä muutoksia. Ilmoittautuminen on päättynyt ja ilmoitamme kaikille ilmoittautuneille matkan muutoksesta sähköpostilla.

LAB-ammattikorkeakoulun puutekniikan yhteyshaku

Lahden Seudun Puumiehet tekee yhteistyötä alan yritysten ja oppilaitosten kanssa. Ammattikorkeakoulun yhteishaku käynnistyy 18.3.2020. Jos teillä jäsenillämme tai tiedän lähipiirissänne on kiinnostusta lähteä opiskelemaan puutekniikkaa, tästä löytyy tarkemmat tiedot opiskelusta. Puutuoteteollisuudessa jää lähivuosina tosi paljoin ammattilaisia eläkkeelle, joten alalle tarvitaan uusia toimihenkilötason osaajia.

Tässä vuoden 2019 tapahtumia:

Vuosikokous 11.3.2019 Lahdessa

Vuosikokous pidettiin Lahdessa Lunawood Oy:lla osoitteessa Aleksanterinkatu 25 A, Lahti klo 18 alkaen. Vuosikokouksen aluksi joimme kahvit samalla kun Lunawood Oy:n operatiivinen johtaja Matti Lehmuskorpi ja business controller Ilkka Riihijävi  esittelivät yrityksen toimintaa.

Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2019 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Hannu Ilmivalta, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela ja Antti Teivonen.

Teollisuusretkeily perjantaina 26.4.2019 Hämeenlinna

Lahden Seudun Puumiesten tämän keväinen teollisuusretkeily suuntautui Hämeenlinnaan. Vierailimme SSAB Europe Oy:n tehtaalla. Sen jälkeen jatkoimme vierailulle Konecranes Finland Oy:n Hämeenlinnan tehtaalla, jossa meillä oli myös lounas. Retkeilylle osallistui 22 jäsentä.

Opintomatka Turkuun 15. – 17.5.2019

Valitettavasti joudumme perumaan tämän vuoden opintomatkan vähäisen osanottajamäärä vuoksi.

Puumiestaitojen harjoittelupäivä 14.9.2019

Puumiestaitojen harjoittelupäivän pidettiin 14.9. Kärkölässä. Päivän aikana kiersimme puumiestaitokilpailun 15 eri tehtävärastia. Harjoittelimme mm. pinta-alan ja etäisyyden arviointia, puun pituuden ja iän arviointia, sahatavaralaadun, vanerilaadun ja puulajin tunnistusta. Tähän leikkimieliseen kilpailuun osallistui 21 henkilöä. Aloitimme päivän aamukahvilla ja sämpylällä sekä päätimme harjoittelupäivän keittolounaaseen.

Teatteriretki Helsinkiin 9.11.2019

Tämän syksyn teatteriretki suuntautuu Helsinkiin. Olemme varanneet Kansallisteatterista 30 paikkaa Jukka Puotila Shown esitykseen.  Väliajalla oli kahvitarjoilu ja illalla Puumiesillallinen Radisson Blu Plazassa, jossa myös yövyimme.

Yritysvierailu Lem-Lemille 14.11.2019

Tämän syksyn yritysvierailu tehtiin tiistaina 14.11.2019 Lem-Kem Oy:lle. Lem-Kem Oy on suomalainen perheyritys, joka palvelee yli 23.000 asiakasta valaistuksen, aurinkoenergian, kiinteistöhoidon ja teollisuuden kunnossapidon tuotteilla. Vierailulle osallistui 10 henkeä.