Tiedotteet

Puumiesten Syystapahtuma ja vuosikokous Yyterissä

9/2017

Puumiesten Liiton syyskokoukseen ja puumiestaitokisoihin osallistui noin 130 osanottajaa Kylpylähotelli Yyterissä Porissa syyskuun lopulla. Järjestelyistä vastasi Satakunnan Puumiehet ry.

Pekka Riihimäki valittiin jatkamaan edelleen Puumiesten Liiton puheenjohtajana ensi vuonna. Hallituksen jäsenet vuonna 2018 ovat Tero Sievi-Korte Teuvalta, Juha Nummela Heinolasta, Juha Tuominen Porista, Jouko Keistinen Varkaudesta, Pasi Loukasmäki Sotkamosta, Arto Leppänen Ruovedeltä, Tytti Ahoranta Kemistä, Pertti Salonen Iisalmesta, Siru Väkeväinen Vehkataipaleelta ja uusina jäseninä Matti Riitamaa Forssasta ja Tapio Loimula Mikkelistä.

Puumiesten Liiton jäsenmaksu vuonna 2018 on 45 euroa ja Rouvien Yhdistyksen 10 euroa.

Puumiestaitokisojen joukkuekilpailun voitto meni tänä vuonna Mikkelin Seudun Puumiehille. Miesten kilpasarjan voitti Pekka Repo Pohjois-Savon Puumiehistä ja naisten Riitta Hakkarainen Etelä-Saimaan Puumiehistä. Miesten tehtäväsarjan voitto meni Lounais-Suomen Puumiesten Matti Riitamaalle ja naisten Lahden Seudun Puumiesten Ulla Rokkilalle. Veteraanit-sarjan voitti Jouko Uusipuro Etelä-Saimaan Puumiehistä ja nuorten sarjan Vilma Karvonen Kainuun Puumiehistä.

Read More

Apuraha Hjalmar Karlströmin säätiöltä

8/2017

Puumiesten Liitto on saanut Hjalmar Karlströmin säätiöltä apurahan jaettavaksi Puumiesten Liiton kurssirahastosta.
Apurahan suuruus on 6 000 euroa. Apurahaa voivat hakea puu- ja metsäalan opiskelijat.
Etusijalla ovat puukaupallisia opintoja suorittavat, Varsinais-Suomesta kotoisin olevat hakijat, mutta myös muut hakijat huomioidaan.

Vapaamuotoinen hakemus sisältäen hakijan tiedot ja haettavan apurahan käyttötarkoituskuvaus lähetetään Puumiesten Liitolle, osoite:
Keskustie 20 D,
40100 Jyväskylä,
31.10.2017 mennessä.

Lisätietoja:
Hanna Luoma,
hanna.luoma@puumies.fi,
puh. 014 215 636

Read More

Metsätalousneuvoksen arvonimi Ritva Varikselle

8/2017

Tasavallan presidentti on myöntänyt Puumiesten Liiton entiselle toiminnanjohtajalle Ritva Varikselle metsätalousneuvoksen arvonimen. Ritva Varis on ensimmäinen nainen, jolle tämä vuodesta 1991 ollut arvonimi on suotu. Metsätalousneuvoksen arvonimi on myönnetty 26 vuoden aikana yhteensä 34 henkilölle.

Äänekoskelainen Ritva Varis oli Puumiesten Liiton toiminnanjohtajana ja Puumies-lehden päätoimittaja vuodesta 1987 vuoteen 2015. Hän jäi eläkkeelle 1.2.2016. Ritva Varis on puhunut puun ja varsinkin puutuoteteollisuuden puolesta määrätietoisesti pitkän uransa aikana. Varis on toiminut useissa metsä- ja puualan koulutustoimikunnissa, ja nostanut esiin huolen alan koulutuksen supistumisesta. Hän on myös ansioitunut tietokirjailija, joka on toimittanut useita metsä- ja puualan yhdistysten historiikkeja. Viimeiseksi Ritva Varis on toimittanut sekä sahateollisuuden että puulevyteollisuuden oppikirjat, joista ensimmäinen ilmestyi keväällä ja toinen julkaistaan Puumessuilla Jyväskylässä syyskuussa.

Puumiesten Liitto on aatteellinen, vuonna 1930 perustettu puualan järjestö, joka koostuu henkilöjäsenistä. Jäsenet toimivat pääasiassa metsätalouden ja puutuoteteollisuuden sekä näitä lähellä olevilla aloilla esimies-, johto- ja asiantuntijatehtävissä. Puumiesten Liiton toiminnan pääalueet ovat koulutus- ja julkaisutoiminta. Puumiesten Liitto julkaisee puutuoteteollisuuden ammattilehteä, Puumies-lehteä 10 kertaa vuodessa. Puumiesten Liitossa on noin 2000 jäsentä. Liiton pääpaikka on Jyväskylässä ja sillä on 20 alueyhdistystä eri puolilla maata.

Read More

APURAHA Hjalmar Karlströmin säätiöltä

10/2016

Puumiesten Liitto on saanut Hjalmar Karlströmin säätiöltä apurahan jaettavaksi Puumiesten Liiton kurssirahastosta.
Apurahan suuruus on 5 000 euroa. Apurahaa voivat hakea puu- ja metsäalan opiskelijat.
Etusijalla ovat puukaupallisia opintoja suorittavat, Varsinais-Suomesta kotoisin olevat hakijat, mutta myös muut hakijat huomioidaan.
Vapaamuotoinen hakemus sisältäen hakijan tiedot ja haettavan apurahan käyttötarkoituskuvaus lähetetään Puumiesten Liitolle, osoite:
Keskustie 20 D,
40100 Jyväskylä,
30.11.2016 mennessä.

Lisätietoja:
Hanna Luoma,
hanna.luoma@puumies.fi,
puh. 014 215 636

Read More

Puumiesten Liiton puheenjohtajaksi Pekka Riihimäki

09/2016

Puumiesten Syystapahtuma Kuopion Rauhalahdessa

Puumiesten Liiton syyskokoukseen ja puumiestaitokisoihin osallistui noin 150 osanottajaa Kuopion Kylpylähotelli Rauhalahdessa 24-25.9.. Järjestelyistä vastasi Pohjois-Savon Puumiehet ry.

Puumiesten Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka Riihimäki Uuraisilta. Riihimäki on aiemmin toiminut Puumiesten Liiton varapuheenjohtajana. Hän on jäänyt juuri eläkkeelle Stora Enso Wood Productsin henkilöstöjohtajan työstä. Hallituksen jäsenet vuonna 2017 ovat Ari Nieminen Helsingistä, Juha Nummela Heinolasta, Tero Sievi-Korte Teuvalta, Risto Ukkonen Mikkelistä, Juha Tuominen Porista, Jouko Keistinen Varkaudesta, Pasi Loukasmäki Sotkamosta, Arto Leppänen Ruovedeltä, Tytti Ahoranta Kemistä, Pertti Salonen Iisalmesta ja uutena jäsenenä Siru Väkeväinen Vehkataipaleelta.

Puumiesten Liiton jäsenmaksu vuonna 2017 on 42 euroa ja Rouvien Yhdistyksen 10 euroa.

Puumiestaitokisojen joukkuekilpailun voitti tällä kertaa Etelä-Saimaan Puumiehet ry. Miesten kilpasarjan voitti Harry Hellsten ja naisten kilpasarjan Riitta Hakkarainen. Molemmat edustavat Etelä-Saimaan Puumiehiä. Miesten tehtäväsarjassa kultaisen mitalin sai Matti Riitamaa Lounais-Suomen Puumiehistä. Naisten tehtäväsarjan paras oli Leena Pihlaja Etelä-Pohjanmaan Puumiehistä ja veteraanisarjan Jouko Uusipuro Etelä-Saimaan Puumiehistä. Nuorten sarjan voiton vei Valentina Mäkinen Pohjois-Hämeestä.

Read More

Metsäyhdistyksen hopeinen ansiomerkki Ritva Varikselle

11/2015

Suomen Metsäyhdistyksen hallitus päätti jakaa tänä vuonna neljä hopeista ansiomerkkiä ja yhden ansioplaketin. Puumiesten Liiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja päätoimittaja Ritva Varis oli yksi neljästä hopeisen ansiomerkin saajasta.

Muut ansiomerkin saajat olivat kuvanveistäjä Urpo Kärri, Luonnonvarakeskuksen valokuvaaja Erkki Oksanen sekä lastentarhanopettaja ja ympäristökasvattaja Mari Parikka-Nihti. Lisäksi myönnettiin ansioplaketti, jonka sai Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas. Tunnustukset jaettiin Metsäpäivien avajaisissa 5.11.2015.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on työskennellyt pitkäaikaisesti ja ansiokkaasti Suomen Metsäyhdistyksen ja sen tarkoitusperien hyväksi. Ritva Variksen ansioista sanottiin seuraavaa:
Puumiesten Liiton toiminnanjohtaja Ritva Varis on ollut Puumies-lehden päätoimittaja vuodesta 1987. Työssään hän on määrätietoisesti nostanut esille myös metsänhoitoon liittyviä asioita. Varis on toiminut useissa metsä- ja puualan koulutustoimikunnissa, ja nostanut esiin huolen alan koulutuksen supistumisesta. Hän on myös ansioitunut tietokirjailija, joka on toimittanut useita metsä- ja puualan yhdistysten historiikkeja. Variksen kynästä on lähtenyt myös useita metsäaiheisia näytelmäkäsikirjoituksia.

http://www.smy.fi/artikkeli/suomen-metsayhdistyksen-huomionosoitukset-metsapaivilla-2015/

Read More

Puumiesten Syystapahtuma Härmän Kuntokeskuksessa

09/2015

Puheenjohtajana jatkaa Juha Nummela

Puumiesten Liiton syyskokoukseen ja puumiestaitokisoihin osallistui noin 130 osanottajaa Härmän Kuntokeskuksessa syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Järjestelyistä vastasi Etelä-Pohjanmaan Puumiehet ry.

Tehdaspäällikkö Juha Nummela Heinolasta valittiin jatkamaan edelleen Puumiesten Liiton puheenjohtajana ensi vuonna. Hallituksen jäsenet vuonna 2016 ovat Pekka Riihimäki Uuraisilta, Ari Nieminen Helsingistä, Tero Sievi-Korte Teuvalta, Risto Ukkonen Mikkelistä, Juha Tuominen Porista, Jouko Keistinen Varkaudesta, Pekka Korri Helsingistä, Pasi Loukasmäki Sotkamosta, Arto Leppänen Ruovedeltä, Tytti Ahoranta Kemistä ja uutena jäsenenä Pertti Salonen Iisalmesta.

Puumiesten Liiton jäsenmaksu vuonna 2016 on 42 euroa ja Rouvien Yhdistyksen 10 euroa.

Puumiestaitokisojen joukkuekilpailun voitti tällä kertaa Lounais-Suomen Puumiehet ry, joka ylsi tähän saavutukseen historiansa ensimmäistä kertaa. Miesten kilpasarjan voitti Sakari Virtanen ja naisten kilpasarjan Raija. Miesten tehtäväsarjassa kultaisen mitalin sai Matti Riitamaa. Nämä kaikki edustavat Lounais-Suomen Puumiehiä. Naisten tehtäväsarjan paras oli Henna Nummela ja veteraanisarjan Pekka Lyytinen. Nuorten sarjan voiton vei Vilma Karvonen.

Read More

Nimitysuutinen – Puumiesten Liitto, Puumies-lehti

08/2015

MMM Hanna Luoma on nimitetty Puumiesten Liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi ja Puumies-lehden päätoimittajaksi. Hän on aloittanut liiton palveluksessa 17.8. ja siirtyy uuteen tehtäväänsä marraskuussa. Pitkäaikainen toiminnanjohtaja, päätoimittaja Ritva Varis jää eläkkeelle 1.2.2016 alkaen.

Hanna Luoma on tehnyt pitkän uran viestinnässä mm. Työtehoseurassa ja maaseutuohjelman tiedottajana Keski-Suomessa.

Lue lisää Hannasta klikkaamalla tästä.

Read More