Puumiesten Rouvien Yhdistys ry

Puumiesten Rouvien toiminta käynnistyi 20.4.1952. Jo sitä ennen oli toimittu epävirallisesti Varkauden ja Jyväskylän seuduilla. Aloite yhdistyksen viralliseksi perustamiseksi tuli silloiselta Suomen Puumiehet ry:ltä vetoomuksella, että jäsenten rouvat perustaisivat koko maata käsittävän naisyhdistyksen. Tarkoituksena olisi yhdessä Suomen Puumiehet ry:n kanssa lähinnä henkisen ja aineellisen avun antaminen puutteessa oleville puumiesten leskille ja orvoille tai muuten todellista apua tarvitseville. Tätä tehtävää Rouvien yhdistys toteuttikin ansiokkaasti vuosikymmenten ajan.

Nykyisin Puumiesten Rouvien Yhdistys ry toimii Puumiesten Liiton jäsenten puolisoiden valtakunnallisena yhdyssiteenä. Rouvat toimivat tiiviissä yhteistyössä miestensä kanssa sekä avustavat heitä tarpeen mukaan yhteistilaisuuksissa ja niiden järjestelytehtävissä. Rouvien yhdistyksen keskeisenä tehtävänä on edelleenkin avustaminen, mutta aineellinen apu on aikojen saatossa ja elinolojen parantuessa muuttanut muotoaan. Yhdistys myöntää vuosittain omille jäsenilleen virkistysrahapaketteja, joita voi hakea Puumies-lehdessä keväällä ilmoitettavana aikana. Myös puualan opiskelijoita avustetaan vuosittain stipendeillä. Toiminnan rahoittamiseksi yhdistys järjestää mm. arpajaisia. Yhdistyksellä on myös vuosikokouksen yhteydessä ilmestyvä oma Rimaroosa-lehti.

Yhdistyksen jäseneksi pääsee Puumiesten Liitto ry:n jäsenen puoliso tai vaihtoehtoisesti puuteollisuuskoulutuksen saanut nainen. Yhdistykseen voi liittyä myös kannatusjäsenenä.

Ajankohtaista

30.9.2018

Puumiesten Rouvat ry:n vuosikokous pidettiin Hotelli Keurusselän Savotta-salissa 30.9.2018. Yhdistyksen puheenjotajaksi valittiin Helena Nummela Lahden Seudun Puumiehistä ja sihteeri-rahastonhoitajaksi Leena Peltonen Satakunan Puumiehistä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Ulla Rokkila Lahden Seudun Puumiehistä.

Johtokunta toimintakaudella 2018-2019 on seuraavanlainen:  Jaana Riitamaa, Lounais-Suomen Puumiehistä, Raija Virtanen Lounais-Suomen Puumiehistä, Ulla Rokkila Lahden Seudun Puumiehistä, Leena Peltonen Satakunnan Puumiehistä, Anna-Liisa Pohjanen Oulun Seudun Puumiehistä, Terttu Riihimäki Jyväskylän Seudun Puumiehistä, Tiina Ronkainen Kainuun Puumiehistä, Eija Sievi-Korte Etelä-Pohjanmaan Puumiehistä ja Sinikka Sivonen Kanta-Hämeen Puumiehistä.

12.08.2018

Yhdistys onnittelee lämpimästi kauden 2017 – 2018 virkistysrahapakettien saajia Kaija Hakalaa Etelä-Pohjanmaan Puumiehistä ja Tiina Ronkaista Kajaanin Puumiehistä.

Puumiesten Rouvat ry

Yhteystiedot

Puheenjohtaja

Helena Nummela

Puh. 044-349 2914
helena.nummela@heinola.fi

Sihteeri

Leena Peltonen

Puh. 050-338 3140
leena.peltonen10@gmail.com

Liity jäseneksi

JÄSENHAKEMUSJÄSENTIETOJEN PÄIVITYS

Jäsentietoa

Jäsenmaksu on 10 euroa/toimintakausi. Jäsenmaksutili: FI62 5438 9220 0201 94

Lisätietoja jäsenrekisteriasioissa antavat:
Leena Peltonen, 050-3383140 leena.peltonen10@gmail.com tai
Raili Korpi, 014-215636 raili.korpi@puumies.fi