Puumiesten Rouvien Yhdistys ry

Puumiesten Rouvien toiminta käynnistyi 20.4.1952. Jo sitä ennen oli toimittu epävirallisesti Varkauden ja Jyväskylän seuduilla. Aloite yhdistyksen viralliseksi perustamiseksi tuli silloiselta Suomen Puumiehet ry:ltä vetoomuksella, että jäsenten rouvat perustaisivat koko maata käsittävän naisyhdistyksen. Tarkoituksena olisi yhdessä Suomen Puumiehet ry:n kanssa lähinnä henkisen ja aineellisen avun antaminen puutteessa oleville puumiesten leskille ja orvoille tai muuten todellista apua tarvitseville. Tätä tehtävää Rouvien yhdistys toteuttikin ansiokkaasti vuosikymmenten ajan.

Nykyisin Puumiesten Rouvien Yhdistys ry toimii Puumiesten Liiton jäsenten puolisoiden valtakunnallisena yhdyssiteenä. Rouvat toimivat tiiviissä yhteistyössä miestensä kanssa sekä avustavat heitä tarpeen mukaan yhteistilaisuuksissa ja niiden järjestelytehtävissä. Rouvien yhdistyksen keskeisenä tehtävänä on edelleenkin avustaminen, mutta aineellinen apu on aikojen saatossa ja elinolojen parantuessa muuttanut muotoaan. Yhdistys myöntää vuosittain omille jäsenilleen virkistysrahapaketteja, joita voi hakea Puumies-lehdessä keväällä ilmoitettavana aikana. Myös puualan opiskelijoita avustetaan vuosittain stipendeillä. Toiminnan rahoittamiseksi yhdistys järjestää mm. arpajaisia. Yhdistyksellä on myös vuosikokouksen yhteydessä ilmestyvä oma Rimaroosa-lehti.

Yhdistyksen jäseneksi pääsee Puumiesten Liitto ry:n jäsenen puoliso tai vaihtoehtoisesti puuteollisuuskoulutuksen saanut nainen. Yhdistykseen voi liittyä myös kannatusjäsenenä.

Ajankohtaista

asetelmaPuumiesten Syystapahtuma 23.-24.9.2017 Yyteri, Pori

Sunnuntaina 24.9.2017 klo 9.30 Puumiesten Rouvien Yhdistyksen vuosikokous
Paikka: Yyterin Kylpylähotelli, Sipintie 1, 28840 Pori, kokoushuone Merivalkama
Sunnuntain retkikohde on Rosenlew-museo

Tervetuloa kaikki Rouvat joukolla mukaan!

22.9.2016
Puumiesten Rouvien Yhdistys ry:n vuosikokous pidettiin Kuopion Rauhalahdessa 25.9.2016.
Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Ulla Rokkila Lahdesta ja sihteeriksi Terttu Riihimäki Jyväskylästä. Varapuheenjohtajana jatkaa Helena Nummela Heinolasta. Johtokuntaan valittiin heidän lisäkseen Mirja Eerola Jyväskylästä, Tyyne Kahila Lahdesta, Leena Peltonen Porista, Anna-Liisa Pohjanen Oulusta, Tiina Ronkainen Kajaanista, Eija Sievi-Korte Teuvalta ja Sinikka Sivonen Riihimäeltä.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja

Ulla Rokkila

Puh. 040 846 4959
ulla.rokkila@elisanet.fi

Sihteeri

Terttu Riihimäki

Puh. 040 565 3625
terttu.k.riihimaki@gmail.com

Liity jäseneksi

 JÄSENHAKEMUS JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS

Jäsentietoa

Jäsenmaksu on 10 euroa/toimintakausi. Jäsenmaksutili: FI62 5438 9220 0201 94

Lisätietoja jäsenrekisteriasioissa antavat:
Terttu Riihimäki, 040-565 3625 terttu.k.riihimaki@gmail.com tai
Raili Korpi, 014-215 636 raili.korpi@puumies.fi