Lahden Seudun Puumiehet

Puheenjohtaja

Ari Behm

puh. 040 553 4202
ari.behm(at)gmail.com

Sihteeri

Pekka Ulvas

puh. 040 553 4290
pekka.ulvas(at)outlook.com

 

Tervetuloa mukaan Lahden Seudun Puumiesten tapahtumiin!

Lahden Seudun Puumiehet ry on Puumiesten Liiton suurin alueyhdistys. Yhdistyksessämme on n. 200 jäsentä. Lahden Seudun Puumiehet järjestää jäsenilleen mm. koulutusta, seminaareja, teollisuusretkiä, teatteriretkiä, ulkomaan matkoja sekä muuta virkistystoimintaa.

Lahden Seudun Puumiehet järjestää myös valtakunnallisia seminaareja ja tapahtumia. Viimeisimpänä Puusepänteollisuuspäivät Lahdessa 13.2.2018. Puusepänteollisuuspäivät olivat uudentyyppinen verkostoitumispäivä puusepänteollisuuden alalle.

Vuosikokous 12.3.2018 Heinolassa

Vuosikokous pidettiin Heinolan Sahakoneella ja paikalla oli 21 jäsentä. Vuosikokouksen aluksi joimme kahvit samalla kun Heinolan Sahakoneet Oy:n toimitusjohtaja Kari Kiiskinen esitteli yrityksen toimintaa. Yritysesittelyn jälkeen kävimme vielä tehdaskierroksella.

Kokouksessa valitiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2018 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Hannu Ilmivalta, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela ja Antti Teivonen.

Toimintakertomus 2017

Toimintasuunnitelma 2018

Teollisuusretkeily 4.5.2018

Lahden Seudun Puumiesten tämän keväinen teollisuusretkeily suuntautui Kärkölään. Teollisuusretkeilylle osallistui 20 puumiestä. Vierailimme Korvenranta Oy:n puusepäntehtaalla ja Koskisen Oy:n sahalla, vaneritehtaalla ja lastulevytehtaalla.

Korvenrannalla meillä oli isäntinä toimitusjohtaja Jarkko Korvenranta ja laadusta, työsuojelusta ja kiinteistöistä vastaava johtaja Kari Korvenranta.

Koskisen Oy:llä isäntinä toimivat tekninen johtaja Lassi Santala, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti, tuotantopäälliköt Jaakko Huttunen ja Miikka Lehtinen sekä kunnossapitopäällikkö Jaakko Haapanen.

Opintomatka Norjaan 23. – 26.5.2018

Teimme 23 hengen voimin opintomatkan Norjaan ja pääsimme matkan aikana tututustumaan mielenkiintoisiin puualan vierailukohteisiin mm. pylväiden ja ratapölkkyjen valmistukseen, talotehtaaseen, 250 m pitkään puurakenteiseen luisteluareenaan ja maailman korkeimpaan rakenteilla olevaan puukerrostaloon.  Mukana oli myös muita mielenkiintoisia kohteita. Seuraavassa Puumies-lehdessä on artikkeli opintomatkastamme.

Puumiestaitojen harjoittelupäivä 8.9.2018

Puumiestaitojen harjoittelupäivän pidettiin 8.9. Kärkölässä. Päivän aikana kiersimme puumiestaitokilpailun 15 eri tehtävärastia. Harjoittelimme mm. pinta-alan  ja etäisyyden arviointia, puun  pituuden ja iän arviointia, sahatavaralaadun, vanerilaadun ja puulajin tunnistusta. Tähän leikkimieliseen kilpailuun osallistui 21 henkilöäa. Aloitimme päivän aamukahvilla ja sämpylällä sekä päätimme harjoittelupäivän keittolounaaseen.

Teatteriretki Tampereelle 11.10.2018

Tämän syksyn teatteriretki suuntautui Tampereelle, jossa kävimme katsomassa Komediateatterissa esityksen Linnan Juhlat. Väliajalla oli kahvitajoilu ja illalla Puumiesillallinen hotelli Tammerisaa, jossa myös yövyimme. Mukana matkalla oli 24 hekeä.

Tehdasvierailu ER Pahvityölle 15.11.2018

Tämän syksyn yritysvierailu tehtiin ER Pahvityö Oy:lle. ER Pahvityö on lahtelainen perheyritys, joka on erikoistunut pahvi- ja pakkaustuotteiden valmistamiseen sekä myyntiin. Vierailu yritykseen teki vaikutuksen. Yritys on todella hyvin johdettu ja monipuolinen pakkausalan huippuammattilainen. Yrityksen erityinen kilpailuvaltti on mallileikkuri, jolla voidaan tehdä erittäin vaativien pakkausten mallit, joihin tuote sovitetaan. Asiakas saa valmiin mallin mukaansa jo ensi käynnillä. Mallileikkuri soveltuu mallisarjojen ja pienten erien toteutukseen erinomaisesti!

Yhdistyksen muita kuulumisia

Lahden Seudun Puumiehet ja Kanta-Hämeen Puumiehet yhdistyivät kesän 2018 aikana. Puumiestoiminta on Kanta-Hämeessä viime vuosina ollut todella vähäistä ja yhdistyksen johtokunta teki esityksen Lahden Seudun Puumiesten johtokunnalle yhdistysten yhdistymisestä. Yhdistyminen toteutettiin niin, että Kanta-Hämeen Puumiehet lakkauttuvat yhdistyksensä ja yhdistyksen halukkaat jäsenet voivat liittyä Lahden yhdistykseen. 20 kanta-hämäläistä liittyi Lahden Seudun Puumiehiin. Yhdistyksen jäsenmäärä on nyt 207 henkeä ja sillä jäsenmäärällä yhdistys on Puumiesten suurin alueyhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä on muutenkin noususuunnassa.

HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE JÄSENILLEMME JA SEURAAJILLEMME!