Lahden Seudun Puumiehet

Puheenjohtaja

Ari Behm

puh. 040 553 4202
ari.behm(at)gmail.com

Sihteeri

Pekka Ulvas

puh. 040 553 4290
pekka.ulvas(at)outlook.com

 

Tervetuloa mukaan Lahden Seudun Puumiesten tapahtumiin!

Lahden Seudun Puumiehet ry on Puumiesten Liiton suurin alueyhdistys. Yhdistyksessämme on n. 200 jäsentä. Lahden Seudun Puumiehet järjestää jäsenilleen mm. koulutusta, seminaareja, teollisuusretkiä, teatteriretkiä, ulkomaan matkoja sekä muuta virkistystoimintaa.

Lahden Seudun Puumiehet järjestää myös valtakunnallisia seminaareja ja tapahtumia. Viimeisimpänä Puusepänteollisuuspäivät Lahdessa 13.2.2018. Puusepänteollisuuspäivät olivat uudentyyppinen verkostoitumispäivä puusepänteollisuuden alalle.

Vuosikokous 12.3.2018 Heinolassa

Vuosikokous pidettiin Heinolan Sahakoneella ja paikalla oli 21 jäsentä. Vuosikokouksen aluksi joimme kahvit samalla kun Heinolan Sahakoneet Oy:n toimitusjohtaja Kari Kiiskinen esitteli yrityksen toimintaa. Yritysesittelyn jälkeen kävimme vielä tehdaskierroksella.

Kokouksessa valitiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallitukseen vuonna 2018 kuuluvat: Ari Behm, Pekka Ulvas, Lassi Santala, Hannu Ilmivalta, Kyösti Kokko-Koivisto, Kimmo Ahonen, Mika Rinne, Juha Nummela ja Antti Teivonen.

Toimintakertomus 2017

Toimintasuunnitelma 2018

Teollisuusretkeily 4.5.2018

Lahden Seudun Puumiesten tämän keväinen teollisuusretkeily suuntautui Kärkölään. Teollisuusretkeilylle osallistui 20 puumiestä. Vierailimme Korvenranta Oy:n puusepäntehtaalla ja Koskisen Oy:n sahalla, vaneritehtaalla ja lastulevytehtaalla.

Korvenrannalla meillä oli isäntinä toimitusjohtaja Jarkko Korvenranta ja laadusta, työsuojelusta ja kiinteistöistä vastaava johtaja Kari Korvenranta.

Koskisen Oy:llä isäntinä toimivat tekninen johtaja Lassi Santala, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti, tuotantopäälliköt Jaakko Huttunen ja Miikka Lehtinen sekä kunnossapitopäällikkö Jaakko Haapanen.

Opintomatka Norjaan 23. – 26.5.2018

Teimme 23 hengen voimin opintomatkan Norjaan ja pääsimme matkan aikana tututustumaan mielenkiintoisiin puualan vierailukohteisiin mm. pylväiden ja ratapölkkyjen valmistukseen, talotehtaaseen, 250 m pitkään puurakenteiseen luisteluareenaan ja maailman korkeimpaan rakenteilla olevaan puukerrostaloon.  Mukana oli myös muita mielenkiintoisia kohteita. Seuraavassa Puumies-lehdessä on artikkeli opintomatkastamme.

Puumiestaitojen harjoittelupäivä 8.9.2018

Puumiestaitojen harjoittelupäivän pidettiin 8.9. Kärkölässä. Päivän aikana kiersimme puumiestaitokilpailun 15 eri tehtävärastia. Harjoittelimme mm. pinta-alan  ja etäisyyden arviointia, puun  pituuden ja iän arviointia, sahatavaralaadun, vanerilaadun ja puulajin tunnistusta. Tähän leikkimieliseen kilpailuun osallistui 21 henkilöäa. Aloitimme päivän aamukahvilla ja sämpylällä sekä päätimme harjoittelupäivän keittolounaaseen.

TULEVAT TAPAHTUMAT

Teatteriretki Tampereelle 11.10.2018

Tämän syksyn teatteriretki suuntautuu Tampereelle, jossa käymme katsomassa Komediateatterissa esityksen Linnan Juhlat. Väliajalla kahvitajoilu ja illalla Puumiesillallinen hotelli Tammerisaa, jossa myös yövymme.

Tehdasvierailu loka-marraskuussa